Olen Janne Hakkarainen, 32-vuotias Oulun vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, Oulun kaupunginvaltuutettu ja Sivakka-konsernin puheenjohtaja.

Työskentelen Oulun yliopistossa viestintäasiantuntijana ja asun Raksilassa. Olen valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta. Opiskelin pääaineenani germaanista filologiaa, ja minulla on saksan ja ruotsin kielten aineenopettajan pätevyys.

Minulle tärkeitä asioita ovat yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden edistäminen ja ilmastonmuutoksen torjuminen.

Huomasin jo nuorena, että minulla on vahva tahto vaikuttaa asioihin. Siksi olen hoitanut lukuisia erilaisia luottamustehtäviä 16-vuotiaasta lähtien. Lapsuus- ja nuoruusajan tärkein harrastukseni oli partio, joka opetti ymmärtämään, miksi puhtaasta luonnosta täytyy huolehtia.

Puoluepolitiikkaan päädyin 19-vuotiaana, ja vuoden 2008 kuntavaaleissa pääsin varavaltuutetuksi. Neljä vuotta myöhemmin nousin varsinaiseksi valtuutetuksi, ja vuonna 2017 pääsin jatkokaudelle kaupunginvaltuustoon. Lisäksi olen ollut kahdesti ehdolla eduskuntavaaleissa.

Vaikuttamisesta on muodostunut minulle elämäntapa, johon suhtaudun intohimoisesti. Teoistani ja aikaansaannoksistani voi lukea täällä.

Yliopistollakaan en päätynyt vain opiskelemaan, vaan opiskelijapolitiikka vei minut mennessään: Olen toiminut ylioppilaskunnan puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön valtuuskunnan puheenjohtajana. Lisäksi työskentelin yli neljä vuotta ylioppilaskunnan viestintäasiantuntijana.

Harrastan lukemista, pyöräilyä, kokouksesta toiseen juoksemista, matkustelua ja ajanviettoa ystävieni kanssa. Pidän museoista, konserteista, mustasta huumorista, sosialidemokraattisten poliitikkojen muistelmien lukemisesta, Ralf Königin sarjakuvista alkuperäiskielellä ja optimismista.

Erityisen intohimoisesti suhtaudun kirjoihin. Jos jatkan niiden kantamista kotiini tämänhetkisellä tahdilla, minulla on jo keski-ikäisenä vakavia tilanpuuteongelmia.

Voit silmäillä ansioluetteloani täällä.