Ilmastoa se ainakin lämmittää.

Vihreiden vanhempaa polvea edustava kaupunginvaltuutettu Juha Markkola on koonnut nettisivuilleen listan vihreistä ehdokkaista, jotka joko kannattavat tai vastustavat Kallioparkkia. Vihreistä ehdokkaista 57 vastustaa parkkia ja vain 8 kannattaa. Osa ei halunnut antaa kantaansa käytettäväksi listaan.

» Lista Kallioparkkia kannattavista ja vastustavista vihreistä ehdokkaista

Oma nimeni löytyy Kallioparkkia vastustavien ehdokkaiden kohdalta. Kallioparkkiin uppoaville rahoille löytyisi mielestäni parempaakin käyttöä.

Kauhulla odotan sitä hetkeä, kun kallioon kaivettu pysäköintitila kaikuu tyhjyyttään. Eihän kaupungista ole nytkään hankala löytää parkkitilaa – jos on valmis maksamaan. Sivusilmällä olen seurannut parkkitalojen käyttöä, ja niistä on aina löytynyt vapaita paikkoja. Kallioparkkikaan ei tarjoa ilmaista pysäköintitilaa.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että Kallioparkki edustaisi minulle ainoastaan absoluuttisen pahuuden ilmentymää. Pysäköintitilaan liittyy hyviäkin asioita, kuten autojen vähentyminen katukuvasta – ongelmien piilottaminen ei kuitenkaan ratkaise niitä. Hyvien ja huonojen puolien pyörittelemisen jälkeen en kannata parkkia. Kallistuvilla bensanhinnoilla yksityisautoilun tukeminen ei ole kauaskantoisesti järkevää.

Tänään muodostimme Oulun vihreiden nuorten hallituksen kokouksessa virallisen kantamme Kallioparkkiasiaan. Yhdistyksen linjana on vastustaa kyseistä hanketta.

Lämmittääkö ajatus Kallioparkista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *