Minulla on visio vihreästi kasvavasta, avarakatseisesta, urbaanista ja kansainvälisestä Oulusta, joka torjuu ilmastonmuutosta panostamalla ja kannustamalla kestäviin kulkutapoihin ja eheään yhdyskuntarakenteeseen; joka tarjoaa laadukasta ja monipuolista kasvatusta ja koulutusta ja jossa on monipuolista kulttuuritarjontaa. 

Visioimassani Oulussa uusiin ideoihin ja ajatuksiin suhtaudutaan uteliaalla mielenkiinnolla, eikä visionäärejä naureta etelään emigranteiksi. Kaupunkikehityshankkeet elävöittävät kaupunkimme keskustaa, jonka väkilukua kasvatetaan määrätietoisesti. Asumiskustannukset pidetään kohtuullisina jatkamalla oululaista maapolitiikkaa ja rakentamalla riittävästi sinne, missä on kysyntää. Kaupunki tukee korkeakoulujamme houkuttelemaan uusia opiskelijoita ja tutkijoita niin muualta Suomesta kuin koko maailmastakin. 

Tavoittelemassani Oulussa suhtaudutaan myönteisesti kaikkeen sellaiseen sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään taloudelliseen toimeliaisuuteen, joka kasvattaa verokertymäämme, joilla rahoitamme laadukkaat hyvinvointipalvelut, jotka purkavat eriarvoisuutta. Minulle on tärkeää rakentaa yhteiskuntaa, joka mahdollistaa sosiaalisen liikkuvuuden ja jossa yhdenkään lapsen tulevaisuus ei määrity perheen sosioekonomisen taustan vuoksi. 

En vastusta velkaa, mutta velanoton täytyy olla hallinnassa ja sitä täytyy käyttää tuottaviin kohteisiin. En kannata velanottoa uudistusten lykkäämiseksi, ja meidän täytyy voimallisesti välttää tilannetta, jossa velalla rahoitetaan vuosittaisia käyttötalousmenoja. Kestävä julkistalous on kaikkien etu.

Päätöksentekijänä haluan toimia tutkitun tiedon pohjalta ja muita päättäjiä kunnioittaen. Minulle eri tavalla ajattelevat ihmiset eivät ole vihollisia. Poliittisella nelikentällä määrittelen itseni keskustavasemmistolaiseksi sosiaali- ja arvoliberaaliksi. Jos joudun valitsemaan oletetun poliittisen kannatuksen tai älyllisen rehellisyyden kokemuksen välillä, säilytän mieluummin jälkimmäisen.

Jaatko visioni ja ajatteletko, että olisin hyvä edistämään sitä? Jos vastaat myönteisesti, toivon, että voisit harkita vaalityöni tukemista. Ensisijaisesti tarvitsen aikaasi ja aivojasi kampanjan suunnitteluun. Aion toteuttaa sen vallitsevan koronatilanteen vuoksi enimmäkseen vain sähköisesti ja lehdissä. Jos olet kiinnostunut, laita minulle somessa yksityisviesti, soita (0414660193) tai lähetä sähköpostia (janne.hakkarainen@ouka.fi). Jos haluat ja voit tukea kampanjaani taloudellisesti, voit lahjoittaa kampanjaani vihreiden lahjoituspalvelussa

Tavoitteena vihreästi kasvava, avarakatseinen, urbaani ja kansainvälinen Oulu