Olen Janne Hakkarainen, 26-vuotias Oulun keskustassa asuva vihreiden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen. Opiskelen pääaineenani germaanista filologiaa Oulun yliopistolla. Minulle tärkeitä asioita ovat ilmastonmuutoksen torjuminen ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Olen toisen polven oululainen.

Huomasin jo nuorena, että minulla on vahva tahto vaikuttaa asioihin. Siksi olen hoitanut lukuisia erilaisia luottamustehtäviä 16-vuotiaasta lähtien.

Puoluepolitiikkaan päädyin 19-vuotiaana, ja vuoden 2008 kuntavaaleissa pääsin varavaltuutetuksi. Neljä vuotta myöhemmin nousin varsinaiseksi valtuutetuksi. Lisäksi olen ollut kerran eduskuntavaaliehdokas.

Politiikasta on muodostunut minulle elämäntapa, johon suhtaudun intohimoisesti. Yliopistollakaan en ole päätynyt vain opiskelemaan, vaan opiskelijapolitiikka on vienyt minut mennessään: tänä vuonna vaikutan Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsenenä. Aiemmin olen toiminut ylioppilaskunnan hallituksen jäsenenä, edustajiston puheenjohtajana ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön valtuuskunnan puheenjohtajana.

Harrastan lukemista, kauhuelokuvia, kokouksesta toiseen juoksemista, matkustelua, brittikomedioita, bileissä käymistä ja ajanviettoa ystävieni kanssa. Pidän amerikkalaisista piirretyistä, mustasta huumorista, oluesta, seikkailuista, istuskelemisesta humanistisen tiedekunnan kahvilassa, Ralf Königin sarjakuvista alkuperäiskielellä, proteiinipitoisesta kasvisruoasta, hyvin valmistelluista esityslistoista ja optimismista. Erityisen intohimoisesti suhtaudun kirjoihin. Jos jatkan niiden kantamista kotiini tämänhetkisellä tahdilla, minulla on jo keski-ikäisenä vakavia tilanpuuteongelmia.