Oulun kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan esittää Oulun kaupunginvaltuustolle, että varhaiskasvatukseen lisätään 1,5 miljoonaa euroa ja että Sanginjoen ulkometsän suojelu tulee uudelleen kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Nämä molemmat ovat hyviä uutisia. Päätös lisätä varhaiskasvatukseen 1,5 miljoonaa euroa oli yksimielinen, mutta päätös Sanginjoen ulkometsän suojelun uudelleenkäsittelystä syntyi äänin 9-8.

Päätös esittää lisää rahaa varhaiskasvatukseen on hyvä, mutta ei tietenkään täydellinen: kaikkia viime vuonna vastustamiamme leikkauksia ei korjata, eikä subjektiivista päivähoito-oikeutta palauteta. Nyt syntynyt kompromissi on joka tapauksessa selvä parannus nykytilaan. Tavoitteenamme on subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttaminen ja ryhmäkokojen pienentäminen entisestään, mutta vielä tänä vuonna tähän tavoitteeseen ei valitettavasti päästy.

Kyseinen 1,5 miljoonaa euroa käytetään niin, että saamme lisää varhaiskasvatuksen ammattilaisia ryhmiin, joissa on erityistä tukea tarvitsevia lapsia. Pidän tätä erinomaisena päätöksenä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen kannalta.

Kuten aiemmin sanoin, varhaiskasvatuspäätös oli yksimielinen. Sen sijaan päätös esittää Sanginjoen ulkometsän suojelua uudelleen käsiteltäväksi oli hyvin täpärä.

Se tarkoittaa sitä, että äänestystulos voi olla hyvin täpärä suuntaan tai toiseen myös kaupunginvaltuustossa, jossa lopulliset päätökset molemmista edellä mainituista esityksistä tehdään. Siksi toivonkin, että mahdolliset yhteydenotot kantaansa empiviin ja miettiviin kaupunginvaltuutettuihin olisivat asiallisia ja rakentavia. Turhanpäiväinen aggressiivisuus saa aikaan siilipuolustuksen, katkaisee dialogin ja aiheuttaa pahimmillaan vastareaktion.

Kaupunginvaltuusto aloittaa ensi vuoden talousarvion käsittelyn 28. marraskuuta ja äänestää muutosesityksistä 12. joulukuuta.

Budjettiriihi: lisää rahaa varhaiskasvatukseen, Sanginjoki uudelleen käsiteltäväksi