Herätysliikejärjestöt ovat aloittaneet tänään kampanjan, jolla kannustetaan ei-heteroseksuaalisia nuoria muuttamaan seksuaali-identiteettiään. Vaikka kysymyksessä ei ole Suomessakaan uusi ilmiö, kampanjan mittaluokka saa minut surulliseksi. Tällaisella toiminnalla nuorten hyvinvointia ja mielenterveyttä ei edistetä – niitä päinvastoin romutetaan. Kampanjan luonne on selkeästi syrjivä ja vihamielinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan.

Kampanjan taustalla on muun muassa Opiskelija- ja Koululaislähetys OPKO, jolla on paikallisyhdistys myös Oulussa. Kyseinen yhdistys on yksi Oulun yliopiston ylioppilaskunnan harrastejärjestöistä.

Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että ylioppilaskuntamme on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Tämän vuoksi on perusteltua kysyä, voiko kyseinen yhdistys jatkossa käyttää ylioppilaskunnan tiloja tai hyödyntää ylioppilaskunnan viestintäkanavia omassa toiminnassaan. Tässä tapauksessa kysymys on esimerkiksi siitä, voiko syrjintää aktiivisesti edistävä järjestö tiedottaa toiminnastaan Oulun ylioppilaslehdessä tai ylioppilaskunnan kalenterissa.

Kun ylioppilaskunta on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi, on se samalla sitoutunut ottamaan kaikki epäilykset ja ilmoitukset syrjinnästä vakavasti. Sen vuoksi lähetän tämän saman tekstin myös ylioppilaskuntamme hallitukselle. Toivon, että hallitus vastaa kysymykseeni.

Haluaako OYY tukea puoskarointia?
Merkitty: