Oulun vihreät nuoret järjestää huomenna kevään todennäköisesti kiinnostavimman yhdenvertaisuuspaneelin. Väittelyssä vihreät ja kokoomuslaiset nuoret ottavat mittaa toisistaan.

Tilaisuuteen on kutsuttu asiantuntijajäseneksi kansanedustaja Oras Tynkkynen, joka on tehnyt lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Vihreistä keskusteluun osallistuu minun lisäkseni kansanedustajaehdokkaat Jussi Autio ja Otto Simola. Kokoomusta edustaa Oulun Kokoomuksen Nuorten kansanedustajaehdokas Henri Heikkinen, puheenjohtaja Samu Seppänen ja hallituksen jäsen Jani Karjalainen. Paneelin pääaiheena on yhdenvertaisuus, mutta myöhemmin illasta on mahdollista siirtyä muihinkin aiheisiin.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että parisuhteiden eriarvoistamisen tulee loppua. Lain edessä yhteiskunnan kaikkien jäsenien täytyy olla samanarvoisia. Nykyään rekisteröidyillä pareilla ei ole oikeutta yhteiseen sukunimeen tai adoptioon.

Kysymyksessä on oikeastaan eräänlainen parisuhde-apartheid, jossa ihmiset asetetaan eriarvoiseen asemaan kumppanin sukupuolen perusteella. Aikaisempiin kirjoituksiini HLBT-ihmisten oikeuksista voi tutustua täällä. Huomisessa keskustelussa todennäköisesti nouseee esiin uusiakin näkökulmia. Tervetuloa!

Tilaisuus järjestetään kulttuuritalo Valveen kahviossa osoitteessa Hallituskatu 7 maanantaina 28. helmikuuta klo. 18.00-20.00. Paneelin puheenjohtajana toimii ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jenni Pitko.

Jäähyväiset parisuhde-apartheidille
Merkitty: