Kaupunginvaltuusto kokoontui tänään ensimmäistä kertaa. Vaikka kokous kesti vain alle tunnin, vietin koko päivän kaupungintalolla, koska osallistuin uusien päättäjien perehdytykseen.

Poikkeuksellisen lyhyt kokous koostui pääasiallisesti erilaisten johtosääntöjen hyväksymisestä. Ne olivat niin hyvin valmisteltuja, ettei niistä käytetty erityisemmin puheenvuoroja.

Kuntalaisen kannalta mielenkiintoisin päätösasia oli kunnallisvero- ja kiinteistöveroprosenttien muuttaminen – tai oikeastaan yhdenmukaistaminen. Vanhan Oulun kaupungin alueen asukkaiden kunnallisverotus nousee, kun taas muiden entisten kuntien asukkaiden verotus laskee. Uusi kunnallisveroprosentti on 19,25. Aikaisemmin prosentti oli Oulussa 19, kun taas esimerkiksi Oulunsalossa se oli 20,50.

Verotuksen yhdenmukaistaminen tarkoittaa myös kiinteistöveron osalta sitä, että entisen Oulun kaupungin alueen kuntalaisten verotus nousee – poislukien yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistövero – kun taas muiden entisten kuntien kohdalla se pääosin laskee. Valtuuston päätökset uusista veroprosenteista olivat yksimielisiä.

Toinen suuri päätös oli kaupunginhallituksen valinta. Pääsin sinne varajäseneksi, mistä olen iloinen. Vapaa-aikani todennäköisesti vähenee tällä valtuustokaudella, mutta yritän tulevaisuudessakin pitää hauskaa aina silloin tällöin.

Kaupunginvaltuusto aloitti toimintansa