Olen Janne Hakkarainen, 33-vuotias Oulun vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, Oulun kaupunginvaltuutettu ja Sivakka-konsernin puheenjohtaja. Asun Raksilassa vuokralla, mutta tavoitteenani on löytää omistusasunto jostain keskustan liepeiltä vielä tänä vuonna. 

Työskentelen Oulun yliopistossa viestintäasiantuntijana, ja  vastuullani on yliopiston sosiaalisen median kanavien systemaattinen laadunhallinta ja koordinointi.

Olen valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta. Opiskelin pääaineenani germaanista filologiaa, ja minulla on saksan ja ruotsin kielten aineenopettajan pätevyys. 

Valmistumiseni jälkeen olen suorittanut Oulun yliopistossa elämänkatsomustiedon ja kauppatieteiden perusopinnot, ja suoritan parhaillaan Helsingin yliopistossa taloustieteen perusopintoja. Elinikäinen ja monipuolinen oppiminen on intohimoni.  Puolueyhdistykseni on Tieteen ja teknologian vihreät, jonka tavoitteena on edistää tutkittuun tietoon pohjautuvaa politiikkaa.

Tärkeimmät poliittiset teemani ovat ilmastonmuutoksen torjuminen, julkisen talouden pitkän aikavälin kestävyyden turvaaminen ja sosiaalisen liikkuvuuden edistäminen.

Kaupunkipolitiikassa visioni on, että Oulu on kasvava, kansainvälinen, avarakatseinen ja menestyvä korkeakoulukaupunki, joka panostaa kestäviin kulkutapamuotoihin, tulevaisuuden vetovoimaan, laadukkaaseen koulutukseen, monipuoliseen kulttuurielämään ja kohtuuhintaiseen asumiseen.

Palo vaikuttaa syttyi minussa jo nuorena. Lapsuuteni partioharrastus opetti minut arvostamaan puhdasta luontoa ja opiskeluaikanani toimin ylioppilasliikkeessä sen puolesta, että jokaisella on mahdollisuus kouluttautua niin pitkälle kuin haluaa. 

Vaikuttamisesta on muodostunut minulle elämäntapa, johon suhtaudun intohimoisesti. Toimintaani Oulun kaupunginvaltuutettuna voit tutustua täällä.

Harrastan lukemista, pyöräilyä, kokouksesta toiseen juoksemista, matkustelua ja ajanviettoa ystävieni kanssa. Pidän museoista, konserteista, mustasta huumorista, sosialidemokraattisten poliitikkojen muistelmista, Ralf Königin sarjakuvista, 1900-luvun saksalaisesta romaanitaiteesta ja optimismista. 

Erityisen intohimoisesti suhtaudun kirjoihin. Jos jatkan niiden kantamista kotiini tämänhetkisellä tahdilla, minulla on jo keski-ikäisenä vakavia tilanpuuteongelmia. 

Voit silmäillä ansioluetteloani täällä.