Huomasin, että olen aloittanut liputusaloitevillityksen Oulun kaupunginvaltuustossa.

Kaikki alkoi siitä, kun tein aloitteen saamelaisten kansallispäivänä liputtamisesta. Aloite hyväksyttiin, minkä ansiosta Saamen lippu liehuu Oulun kaupungintalon yllä saamelaisten kansallispäivänä 6.2.

Pian sen jälkeen vasemmistoliiton Kaarina Kailo teki aloitteen romanien kansallispäivänä liputtamisesta. Sekin aloite hyväksyttiin.

Uusin liputusaloite on sosialidemokraattien Johannapiritta Huovisen käsialaa, ja se koskee viittomakielen päivänä liputtamista. Allekirjoitin sen itsekin. Aloitetta ei ole vielä käsitelty, mutta uskon, että se hyväksytään.

Vaikka liputtaminen saattaa kuulostaa vähäpätöiseltä ja pieneltä asialta, sillä on suuri symbolinen merkitys heille, joita se koskee.

Näkyväksi tekeminen on tärkeä askel, kun pyrimme edistämään yhdenvertaisuutta. Osallistuessani Helsinki Prideen tänä vuonna en voinut olla ilahtumatta, kun näin sateenkaarilippuja valtion ja kaupungin virastojen lipputangoissa.

Olen jo ehtinyt luvata, että jätän aloitteen sateenkaariliputuksen järjestämisestä, jos Oulussa järjestetään North Pride.

Liputtaminen on näkyväksi tekemistä
Merkitty: