Janne ja Oras Helsinki Pridella vuonna 2012.
Minä ja Oras iloisella tuulella Helsinki Pridella vuonna 2012.

Euroopan parlamentin vaaleihin on enää vajaa kuukausi. Minulta on usein kysytty, ketä aion äänestää ja miksi. Vastaus ensimmäiseen kysymykseen löytyy jo otsikosta. Vastaus toiseen kysymykseen löytyy seuraavista kappaleista.

Olen seurannut Oraksen poliittista toimintaa siitä lähtien, kun hän nousi eduskuntaan vuonna 2004. Olin tuolloin 16-vuotias ja epävarma nuori, jolle oli hyvin voimaannuttavaa, että eduskuntaan valittiin avoimesti homo kansanedustaja. Henkilökohtaisesti tutustuin Orakseen kuluvan vuosikymmenen alussa. Hän kuuluu ystäväpiirini nokkelimpaan kärkeen.

Oraksessa minuun vetoaa hänen realistinen optimisminsa. Ilmastokriisin ja maailman epäoikeudenmukaisuuksien edessä olisi helppo lamaantua ja luovuttaa. Sitä Oras ei tee. Hän tietää, että ongelmien ratkaiseminen ei ole helppoa tai yksinkertaista, mutta hän tietää myös sen, että se on mahdollista.

Realistinen optimismi ei kuitenkaan riitä, jos ei ole taitoa tai halua muuttaa maailmaa. Orakselta sekä halua että taitoa löytyy. Häntä voi ilman epäilyksen häivääkään kuvailla maailmanparantamisen ammattilaiseksi. Lisäksi hänellä on vahva tahto toimia ilmastonmuutoksen torjumisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämisen puolesta.

Siellä missä moni muu näkee ongelmia, siellä Oras näkee mahdollisuuksia. Minuun vetoaa vahvasti ajatus esimerkiksi siitä, että meillä on käsillä mahdollisuus luoda uusia työpaikkoja edistämällä päästöttömiä ratkaisuja ja puhdasta teknologiaa.

Lisätietoa Oraksesta, hänen kampanjastaan ja tavoitteestaan löytää hänen nettisivuiltaan. Täällä taas voi lahjoittaa rahaa hänen kampanjaansa.

Muihin vihreisiin ehdokkaisiin voi tutustua täällä. Oraksen lisäksi kannattaa tutustua erityisesti myös oululaiseen kansanedustaja Satu Haapaseen.

Miksi Oras Tynkkynen?