Aloitimme kunnallisvaalikampanjoinnin ystäväni Johannan kanssa laatimalla seuraavan mielipidekirjoituksen Oulun ylioppilaslehteen. Idean saimme Helsingin Vihreiltä Nuorilta, jotka saivat taas kipinänsä kristillisdemokraattien Bjarne Kalliilta.

Oulusta Suomen homoystävällisin kaupunki

(Julkaistu Oulun ylioppilaslehdessä 3.9.2008)

Oulun vihreät nuoret kannattaa Helsingin Vihreiden Nuorten esittämää ajatusta Suomen homoystävällisimmän kaupungin valitsemisesta.

Uskomme, että homoystävällisimmän kaupungin tittelin tavoittelu tarjoaisi koko kaupungille mielenkiintoista yhteisöllistä tekemistä. Oulun tulisi ryhtyä tavoittelemaan titteliä konkreettisin toimin.

Mielestämme oikeutta olla oma itsensä ei voi väheksyä missään olosuhteissa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien polkeminen ei ole enää nykypäivää. Oulua kutsutaan jo nyt pohjoisen homopääkaupungiksi. Useat nuoret haluavat pieniltä ja ahdasmielisiltä paikkakunnilta yliopistokaupunkiin.

On kaupungin etujen vastaista, että hyvin koulutetut nuoret muuttavat poliittisiksi pakolaisiksi etelän suurempiin asutuskeskuksiin. Homoystävällisyys vaikuttaa tutkitusti suoraan paikkakunnan innovatiivisuuteen ja kilpailukykyyn.

Johanna Kesti,
varapuheenjohtaja

Janne Hakkarainen,
sihteeri

Oulun vihreät nuoret ry

Möykkää tasa-arvosta Ylioppilaslehdessä
Merkitty: