Oulun yliopiston humanistinen kilta ja ylioppilaskunnan kehitysyhteistyöryhmä järjestivät tänään Reilun kaupan kahvihetken. Humus-kuppilassa tempaukseen osallistui noin 150 kahvittelijaa. Molempien tahojen jäsenenä olin tyytyväinen ihmisten aktiivisuuteen. Odotankin innolla tietoja siitä, kuinka moni on osallistunut tapahtumaan valtakunnallisesti.

Yliopistolta siirryin kaupunkiin kampanjoimaan. Jaan esitteideni ohessa reilun kaupan kahvinäytteitä, jotta mainokseni menisivät paremmin kaupaksi. Niin ne menivätkin, ja kahvinäytteet ovatkin pian loppu. Henkilökohtaisesti taidan kärsiä jo reilusta kofeiinimyrkytyksestä.

Juuri tällä hetkellä asentelen lapsuudenkotini pöytäkoneeseen Ubuntu Linuxia. Olen vapaan lähdekoodin ehdoton kannattaja. Kunnallisissa hankinnoissa pitää suosia vapaan lähdekoodin ohjelmistoja, koska minun mielestäni on arvelluttavaa kouluttaa jo peruskoulussa käyttäjiä Microsoftille. Varsinkin, kun parempia ja halvempia vaihtoehtoja on tarjolla.

Maailmanparannuksen ei täydy olla vaikeaa. Rauhallinen vallankumous koostuu pienistä teoista, kuten reilusta kahvista ja avoimesta lähdekoodista: pienistä puroista syntyykin suuria jokia.

Reilun kahvin ja vapaan lähdekoodin päivä
Merkitty: