Osallistuin eilen Oulun kaupunginhallituksen kokoukseen. Yksi kokouksen tärkeimmistä asioista oli Sanginjoen ulkometsän suojelusta päättäminen. Pohjaesityksen mukaan alueelle olisi perustettu kansallispuistotasoinen suojelualue ja suojelualueen ulkopuolisen metsätalousalueen hoidossa lähtökohtana olisi ollut virkistyskäytön ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen.

Keskustan esittämänä ja kokoomuksen kannattamana pohjaesitys kuitenkin kaatui äänin 8-8 puheenjohtajan äänen ratkaistessa. Valitettavasti yksi vasemmistoliiton edustaja oli poistunut kokouksesta ennen äänestystä. Suojelua kannattivat vihreät, vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja sosialidemokraatit.

Sanginjoki-liike on päätöksestä luonnollisesti pettynyt. Suojelua on ajettu jo vuodesta 2004 lähtien.

Henkilökohtaisesti olen myös valtavan pettynyt. Suunnilleen yhtä pettynyt olin, kun kaupunginvaltuusto viime vuoden talousarviokokouksessaan päätti heikentää joukkoliikenteen palvelutasoa entisestään.

Pettymykset ja häviöt kuitenkin kuuluvat olennaisena osana politiikan luonteeseen – työ siis jatkukoon. Ei ole syytä lannistua!

Päivitys 14.4.: Riittävä määrä valtuutettuja allekirjoitti tämänpäiväisessä valtuuston kokouksessa vaatimuksen asian saamisesta valtuuston käsittelyyn.

Sanginjoen ulkometsän suojelualue kaatui

2 kommenttia kirjoitukseen “Sanginjoen ulkometsän suojelualue kaatui

  • 8.4.2014 18:23:sta
    Permalink

    Kyllä päätös oli ja varsinkin se tapa miten se tehtiin valtava pettymys. Tässä on vihreiden nyt lausuttava aivan muuta kuin vain ”todeta, että pettymykset ja häviöt kuuluvat osana politiikkaan”. Se on selviö , että näin on. Vasemmistoliitto on pantava koville ja vastuuseen omasta toiminnastaan asian hoitamisessa. Vihreiden on nyt näytettävä tahtotilansa ja nyt ei ole pehmeiden puheiden aika. Pidän itsestäänselvänä, että vihreiden edustajien on perättävä vastuuta asian hoitamisesta. Niin vasureilta kuin myös kepulta. Entinen valtuutettu Juha Markkola on ehtinyt jo vaatia Riikka Moilasen eroa kaupunginhallituksen johdosta ja olempa nyt samaa mieltä Markkolan kanssa. Taistelkaa !!!

  • 8.4.2014 18:49:sta
    Permalink

    Loppukaneetillani tarkoitinkin sitä, ettei ole syytä jäädä piehtaroimaan murheissa, vaan jatkaa poliittista työtä entistä tarmokkaammin.

Kommentointi suljettu.