Seuraavat kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta 2017. Silloin kuntiin valitaan uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Olen päättänyt tavoitella jatkokautta Oulun kaupunginvaltuustoon. Haluan jatkaa työtäni yhdenvertaisuuden, yhteisöllisyyden, paremman joukkoliikenteen, pyöräilyn, varhaiskasvatuksen, koulutuksen ja eheämmän kaupunkirakenteen puolesta. Myös Oulun kaupungin talous täytyy saada kuntoon, jotta voimme turvata laadukkaat palvelut heille, jotka niitä eniten tarvitsevat.

Politiikassa olen pyrkinyt toteuttamaan rawlsilaista käsitystä oikeudenmukaisuudesta. John Rawls oli yhdysvaltalainen filosofi, joka esitti oman oikeudenmukaisuusteoriansa 1970-luvulla tarinan kautta: tarinassa on joukko ihmisiä, joiden tehtävänä on päättää siitä, miten yhteiskunta toimii.

He joutuvat tekemään päätöksensä tietämättömyyden verhon takana, mikä tarkoittaa sitä, etteivät he tiedä, mikä heidän oma asemansa kyseisessä yhteiskunnassa tulee olemaan.Siksi heidän kannattaa luoda sellainen yhteiskunta, jossa mahdollisimman monella on hyvä olla.

Kyseinen periaate kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta kokemukseni politiikassa ovat osoittaneet, ettei se aina sitä ole. Haluan olla omalta osaltani tekemässä päätöksiä tuon periaatteen pohjalta, mutta myös vakuuttamassa muille päättäjille, miksi se on tärkeää ja järkevää.

Konkreettinen esimerkki tämän periaatteen soveltamisesta on esteettömyyden edistäminen: esteettömyyden ajatellaan koskevan vain vammaisia, vaikka meistä useimmat elävät vanhuksiksi, joiden fyysinen toimintakyky ei ole enää yhtä vetreää kuin nuorena. Toisaalta kuka tahansa voi joutua onnettomuuteen ja vammautua. Toisin sanoen: esteettömyyden edistäminen hyödyttää meistä jokaista.

Sitä, miten hyvin kyseisen periaatteen noudattamisessa olen onnistunut, voi käydä arvioimassa tällä sivulla, jonne olen listannut Oulun kaupunginvaltuustossa pitämäni puheet ja tekemäni aloitteet. Samalta sivulta löytyvät myös lehdissä julkaistut mielipidekirjoitukseni ja kolumnini.

Kuntavaalikampanja on iso ponnistus, joka ei usein onnistu yksin. Sen vuoksi pyydän nyt apua: jos haluat auttaa minua tulemaan uudelleenvalituksi Oulun kaupunginvaltuustoon, voit liittyä tukiryhmääni joko liittymällä tähän Facebook-ryhmään tai ottamalla minuun yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse.

Sen lisäksi pyydän taloudellista tukea, koska kampanjat ovat kalliita. Toisin kuin monilla muilla puolueilla, vihreillä ei ole taloudellisia tukijoita yrityselämän tai ammattiyhdistyskentän puolelta, minkä vuoksi yksityishenkilöiden lahjoitukset ovat meille elintärkeitä. Pienikin lahjoitus auttaa erityisesti jos niitä on monta! Vihreiden näppärän verkkolahjoituspalvelun löytää täältä.

Tavoittelen jatkokautta – tervetuloa tukiryhmääni!