Jätin Oulun kaupunginvaltuuston syyskuun kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitin, että Ouluun rakennettaisiin yleisiä pyöränkorjaus- ja pumppauspisteitä. Perustelin aloitettani muun muassa kaupunkistrategialla, terveydellä ja kansantaloudella. Aloitteeni tarkemmat perustelut löytyvät täältä.

Yhdyskuntalautakunta käsitteli aloitteeni tänään, ja voin todeta, että olen tyytyväinen lopputulokseen: Viranhaltijan pohjaesityksen mukaan jo syyskuun lopussa on tehty alustava päätös kahden pyöränhuoltopisteen hankkimisesta vilkkaiden pyöräpysäköintipaikkojen yhteyteen. Niiden paikat sovitaan tarkemmin myöhemmin, mutta kuitenkin niin, että ne ovat käytössä keväällä.

Yhdyskuntalautakunnan tämänpäiväisen päätöksen mukaan tarkoituksena on, että päätökset mahdollisten uusien pyöränhuoltopisteiden hankinnoista tehdään nyt asennettavista pisteistä saatujen kokemusten perusteella.

Lienee selvää, että odotan kevättä ja uusia pyöränhuoltopisteitä malttamattomana!

Tulossa Ouluun: yleisiä pyöränhuoltopisteitä

2 kommenttia kirjoitukseen “Tulossa Ouluun: yleisiä pyöränhuoltopisteitä

 • 18.12.2016 09:18:sta
  Permalink

  Kukahan ne huoltopisteet kustantaa? Jos yhteiskunta, niin seuraavaksi varmaan myös yhteiskunnan maksamat autonhuoltopisteet jne. Palveluiden maksajat vähenee porukan vanhentuessa ja Vihreät haalii vaan lisää yhteiskunnan maksamia palveluja kun jo nyt elämme 10 miljardia euroa vuodessa yli varojemme.

 • 30.12.2016 20:23:sta
  Permalink

  Nyt ja tulevaisuudessa käytämme valtavat määrät rahaa yksityisautoilun tukemiseen – pyöräilyn tukeminen on nappikauppaa siihen verrattuna. Kuten varmaan tiedät, niin pyöräilystä syntyy terveyshyötyjä, jotka ovat itse asiassa säästöjä.

  Autoilulla sen sijaan ei ole mitään positiivisia terveysvaikutuksia. Tällaiset näkökulmat kannattaa ottaa huomioon, kun terveydenhuoltokustannukset uhkaavat tulevaisuudessa räjähtää käsiin.

Kommentointi suljettu.