Käsitykseni yhdistystoiminnasta on muuttunut jonkin verran parin viime viikon aikana. Olen toiminut erilaisten yhdistysten hallituksissa vuodesta 2005 alkaen, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa hallituksen puheenjohtajana. Työpöytäni notkuukin puolitäytettyjä avustushakemuksia, jotka hiljalleen täytyisi saada liikahtamaan eteenpäin.

Lisäksi postilaatikkoon alkaa ilmestyä kutsuja kaikenlaisiin kissanristiäisiin ja koiranhautajaisiin.

Oulun vihreiden nuorten puheenjohtamista helpottaa kuitenkin se, että meillä on hallituksessa aivan loistavia tyyppejä ja että meillä on vieläpä hauskaa keskenämme – tai ainakin minulla on, toivottavasti muillakin.

Oulun vihreät nuoret on kasvanut viime vuosina huimasti. Vuosibudjettimme on parin tonnin luokkaa, mikä on kuitenkin kymmeniä kertoja enemmän kuin vaikkapa vielä viisi vuotta sitten. Jäseniäkin on yhä enemmän, mikä lisää valtaamme sekä ViNO:n liittokokouksissa että Vihreiden puoluekokouksessa.

Olemme yksi piirijärjestömme suurimmista jäsenjärjestöistä. Tämä on tärkeää siksi, koska piiri muun muassa valitsee ehdokkaat eduskuntavaaleihin. Kunnallisvaalien tuloksen perusteella voidaan väittää, että olemme Oulun kolmanneksi vaikutusvaltaisin poliittinen nuorisojärjestö. Tämän lisäksi meillä on paljon jäseniä keskeisissä Oulun kaupungin lautakunnissa.

Katsotaan, mitä tämä vuosi (ja vuosikymmen) tuo tullessaan.

Uusi vuosikymmen, uudet haasteet