Arvoisa herra puheenjohtaja, hyvät valtuutetut!

Hietasaari on ainutlaatuinen ja kulttuurihistoriallisesti arvokas virkistyskeidas, jollaisena toivon sen säilyvän. Kaava on muuten hyvä ja kannatettava – poikkeuksena sen huvipuisto-osuus.

Minusta on hienoa, että Ouluun halutaan rakentaa huvipuisto, mutta minun mielestäni Hietasaari on sille paikkana liian arvokas. Minusta on lohduton ajatus tuhota ainutlaatuista luontoa ainutkertaisesta virkistyskeitaasta ja korvata se asfaltilla. Alue on tärkeä virkistäytymispaikka monille kaupunkilaisille, ja sen luonne muuttuisi olennaisesti tämän kaavan hyväksymisen myötä.

Kerran menetettyä luontoa ei enää koskaan saada takaisin, mikä surettaa minua, koska suunnittelen olevani oululainen veronmaksaja vielä 50 vuoden kuluttua, jolloin suunniteltua puisto on mahdollisesti rakennettu, mutta joka on jo ehtinyt poistua käytöstä. Vain asfaltoidut parkkikentät ovat tuolloin muistuttamassa menneistä ajoista.

Minä olen huolissani, että kaikki eivät ole ajatelleet tämän päätöksen seurauksia yhtä pitkällä aikajänteellä. Toivon, että kaikki uskaltaisivat tarkastella kantaansa uudelleen ja asiaa pitkälle tulevaisuuteen tarkastellen. Aivan kuten valtuutettu Pitko totesi, tilaa huvipuistolle löytyy varmaasti toisaaltakin.

Kiitos!