Esitin vappuaattona valtuustokysymyksen, mitä tapahtui aloitteelleni nimettömästä työnhausta. Sain vastauksen kysymykseeni valtuuston kesäkuun kokouksen kyselytunnilla. Vastaus kysymykseeni oli, että luvattua kokeilua ei ole jostain syystä koskaan järjestetty, mutta se tullaan tekemään seuraavana syksynä. Kyselytunnilla on mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä, jotka olen liittänyt alle.

Arvoisa herra puheenjohtaja, hyvät valtuutetut!

Nämä sanat olivat musiikkia korvilleni. Haluan esittää vielä kaksi lisäkysymystä.

Kohonneen syrjintäriskin piiriin kuuluvat ihmiset saattavat suhtautua epäluuloisesti ja jopa kyynisesti mahdollisuuksinsa edetä työhaastatteluvaiheeseen oman taustansa vuoksi.

Esimerkiksi viime vuonna Diakonia-ammattikorkeakoulu järjesti kampanjan, jossa neljä tunnettua suomalaista eri alojen ammattilaista haki töitä romaninimillä. Heistä yksikään ei saanut kutsua työhaastatteluun.

Tästä syystä haluaisin vielä kysyä, 1) tekeekö kaupunki mitään muuta, jolla pyritään ennaltaehkäisemään työsyrjintää, ja 2) voisiko kaupunki korostaa hakemuksissaan, että hakijoiksi toivotaan mahdollisimman paljon eritaustaisia hakijoita? Tämä toimisi kannustimena ja signaalina, että kaikenlaisia hakijoita toivotaan.

Kiitos.

Sain vastaukseksi, että esihenkilöitä koulutetaan asianmukaisesti rekrytointiin liittyvästä lainsäädännöstä ja että kaupunki voisi toimia, kuten toisessa kysymyksessäni esitän.