Aivan aluksi haluan toivottaa kaikille oikein hyvää itsenäisyyspäivää.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto on antanut tänään kannanoton, jonka mukaan itsenäisyyspäivän perinteet liittyvät yleensä ainoastaan toisen maailmansodan muistelemiseen. Olen miettinyt jo vuosien ajan, minkä takia itsenäisyyttä juhlitaan vain muistelemalla ikäviä asioita.

Sotaa ei tietenkään saa unohtaa, jotta emme toistaisi virheitämme. Minun mielestäni itsenäisyys on kuitenkin ensisijaisesti iloinen asia, jota tulisi juhlistaa asiaankuuluvalla tavalla. Monissa muissa maissa itsenäisyyspäivää juhlistetaan riemulla. Suomessa taas kansa kerääntyy televisioiden eteen katsomaan eliitin juhlaa. En kannata kaikkien maailman asioiden viihteellistämistä, mutta jonkinlainen rajanveto tässäkin asiassa voisi olla suotavaa.

Suunnittelin tänään katsovani  Tuntemattoman sotilaan, mutta se unohtui muiden asioiden vuoksi. Ajattelin joka tapauksessa alkaa kohta seurata Linnan juhlia netistä ikään kuin sivusilmällä.

ViNO: Itsenäisyyspäivä edustaa vieraantunutta kansallistunnetta
Merkitty:    

2 kommenttia kirjoitukseen “ViNO: Itsenäisyyspäivä edustaa vieraantunutta kansallistunnetta

  • 7.12.2009 03:21:sta
    Permalink

    Hyviä pointteja. Itseäni ärsytti linnanjuhlien elitismiä ruotsista seuranneena, se, että liuta kirkonmiehiä oli juhlissa mukana. Koska juhlat järjestetään veronmaksajien varoilla, toivoisin, että tämä perinne loppuisi. Valtiolla ja itsenäisyydellä ei ainakaan omasta mielestäni pitäisi olla mitään tekemistä piispojen jne. kanssa.

  • 7.12.2009 22:18:sta
    Permalink

    Niin no, itsekään en rakasta kirkkojen suhdetta valtioon. Mielestäni kaikkien maailmankatsomuksien pitäisi olla tasavertaisia. Sitä odotellessa kirkko voisi noudattaa edes Suomen lainsäädäntöä.

Kommentointi suljettu.